Успешен старт на 39-то издание на регата “Бриз-пролет”….

Около 13 часа по-рано днес бе свирен първия съдийски сигнал за старт на гонките в 39-та регата “Бриз-пролет”. По 4 гонки бяха проведени за всички класове през първия състезателен ден за представителите на клубове от България, Румъния и Украйна , като последната за състезателите в класовете Laser Standard, Laser Radial и Laser 4.7, приключи около 18:30 ч.

Над сто състезатели в класовете Optimist, Cadet, Laser 4.7, 420, Laser Standard, Laser Radial и Finn стартираха днес в Международната ветроходна регата “Бриз Пролет” във Варна. Това е и първата регата за ветроходния сезон 2019 . Нейн организатор е СК “Черно море Бриз” със съдействието и финансовата подкрепа на Община Варна, част от програмата „Варна – Европейски град на спорта“. Регатата бе открита от управителя на Варненска област Стоян Пасев, директорът на Дирекция “Спорт” Кристиян Димитров и председателят на УС на БФВ Росен Марангозов. Програмата предвижда 12 гонки в акваторията на Варненското езеро.

Програма:

6 април
11.00 ч Първи старт за деня

7 април
11.00 ч Първи старт за деня
16.00 ч Награждаване и закриване на регатата

За първи път , ще си позволя коментар по повод късната поява на резултатите от първия състезателен ден . Това поведение не отива на уважавана институция като БФВ . Вашето забавяне , спъва и нашата работа като медия която има за цел да отразява събития в деня на проявата им . Много моля , замислете се върху думите ми ! Това е немислимо , все пак говорим за колегиалност !

Източник и снимки : Nauticabull.com     

Резултати от първия състезателен ден :     Rezults-1-day-1