ORC семинара във Варна – едно прекрасно начало на ветроходните емоции за Варна ………

Образованието в дадена сфера е отдавна въведена практика , която е актуална и в наши дни . С такава нагласа нашата медия Яхтинг инфо се впусна в това предизвикателство . Останахме с впечатление за изключително интересна област която не е лесна , но при много добро представяне на лекторите дори и трудната материя може да стане достъпна при желание , с което ние подходихме .

Три – дневния семинар , който стартира на 19 април с представяне на обща част в сферата на правилния обмер на яхти , завърши с пълния обмер на яхта Калиакрия от Балчик и обучението на кадри за бъдещи мерители в третия последен ден . Благодарим на прекрасните лектори – главния мерител на ORC Зоран Грубиша /Хърватия/ и Алберто Пиндози /Италия/ – ORC rating officer и на организатора на семинара – яхт клуб Бавария яхтс Варна и LZ yachting 1991 , за отправената ни покана да присъстваме на този семинар . Участие в него взеха повече от 20 души – представители на ветроходните съдийски колегии от Бургас, Варна и Румъния от клубовете МК Балчик, ВК Понтос Варна, ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна, ЯК Бавария яхтс Варна, СК Черно море Бриз, ЯК Корабостроител Варна, ЯК Порт Бургас, както и гости от Румъния .

Надяваме се , че проведения семинар ще повлияе на решенията на много ветроходци за обмер и разбира се – бъдещо развитие на ветроходния спорт в България !

Снимки : Yachting info