Хоризонта се изчиства и се появява D-MARIN ORC WORLD CHAMPIONSHIP 2019 в началото на юни месец …..

През юни 2019 г. ветроходният клуб Вал, Д-Марин Мандалина и град Шибеник ще бъдат домакини на Световното първенство D-Marin ORC 2019, което до този момент е привлякло 120 ветроходни кораба и 1000 моряци от цял свят, за да участват в тази престижна регата. Това е най-голямото спортно събитие, което някога се провеждало в Шибеник.
Официалната регатна програма ще стартира на 31 май с регистрация и обмер , а откриването на регатата ще се проведе в неделя, 2 юни в Стария град на Шибеник. Освен в Д-Марин Мандалина, ветроходните лодки също ще бъдат настанени на красивата шибенска крайбрежна алея, така че местните жители и техните гости ще могат да ги видят отблизо. Регата ще продължи шест дни и ще бъде разделена на една дълга и една кратка офшорна навигационна надпревара, като останалата част от програмата ще бъде състезателен буй в двете области на курса. Церемонията по финалното награждаване ще се проведе след състезанията на 8 юни в яхтеното пристанище D-Marin Mandalina, тъй като D-Marin е генерален спонсор на събитието.Световното първенство по ORC за 2019 г. се организира от ветроходния клуб “Val” заедно с Д-Марин Шибеник под ръководството на Хърватската федерация по ветроходство , Офшорния състезателен конгрес (ORC) и World Sailing (WS). До този момент има 120 подадени заявки за участие в надпреварата (ORC A – 16 ; ORC B – 52; ORC C-52) от 18 страни , като с преобладаващо присъствие е Италия – 56 , следвана от Хърватия с 20 .

Румънско участие на регатата 2019 D-MARIN ORC WORLD CHAMPIONSHIP ще отбележи таз-годишното издание . Представителите на яхти Setsail със шкипер Валентин Оеру , My Way – със шкипер Чиприян Онос и Irony – със шкипер Каталин Кордунеану са регистрирани за участие в клас ORC B под номера : 3 , 5 и 42 . Пожелаваме им успех !

ПРОГРАМА :

Петък 31 май -Регистрация и обмер
Събота, 1-ви юни – Регистрация и обмер
Неделя 2 юни-Регистриране и обмер, състезание, церемония по откриването
Понеделник, 3 юни – Дълги офшорни състезания
Вторник , 4 юни – Дълги офшорни състезания
Сряда , 5 юни – Иншорни състезания
Четвъртък, 6 юни – Иншорни състезания
Петък, 7 юни – Къси офшорни състезания
Събота, 8 юни – Иншорни състезания

Снимки : Internet

Съобщение за състезание : NoR