Отнет е лиценза на производителя LaserPerformance , временно е спряно производството им …..

Асоциацията на клас “Лазер” премахна “LaserPerfomance” от списъка на производители на класа. Това се е наложило след дългогодишните производители са нарушили договора си със международната асоциация на – ILCA и не са допуснали да бъдат инспектирани корпусите в процес на изграждане във фабриката на “LaserPerfomance”.

“Разочаровани сме, че такова дълго и продуктивно партньорство приключва, но трябва да продължим напред за да предпазим нивото на конкурентност и инвестицията на 14 хиляди членове на асоциацията както и на над 50 хиляди ветроходци състезаващи се в клас лазер по света” – каза президента на класната асоциация Трейси Ъшер.

ILCA ще търси нови производители за да разшири мрежата от производство и дистрибуция.

Към съществуват още два одобрени производителя в лицето на “Perfromance Sailcraft Japan” и “Performance Sailcraft Australia” в Япония и Австралия. Разбира се, това е възможно да се отрази на цената, срок за доставяне и други фактори свързани с липсата на бази на производителите в Европа. От производителя обявиха, че имат капацитет да задоволят търсенето. “Трябва да постъпим справедливо към ветроходците” заяви изпълнителният директор на “Performance Sailcraft Australia” – Крис Калдекоут.

Източник: Ерик Фауст, Изпълнителен секретар , ILCA
www.sailingscuttlebutt.com​