Изпратихме първите 2 лодки за участието в D-MARIN ORC WORLD CHAMPIONSHIP 2019 …..

Точно преди няколко дни първата яхта на румънските участници – Irony на Mojo Yachting Club отплава по своя път към Шибеник , Хърватия , управлявана от студенти на ветроходния клуб .

Състезателите в състав : Mitja Beltram, Vlad Rapisca, Andrei Cracea, Andrei Ionescu, Bogdan Stanciu, Alex Georgescu, Gabi Chimisliu, Eliza Ecobici, Cristi Grosu, Octavian Arnautu и техния шкипер Catalin Corduneanu , планират пътуването си на 31 май за Хърватия . Тима , който се състезава за Mojo Yachting Club от яхта Irony е редовния , който клуба използва в международни състезания , плюс треньора на екипа – Mitja Beltram . Главна цел на състезателите е да използват това състезание като възможност за професионален опит в израстването им като тим . Нашата медия им пожелава много късмет и удобен вятър , за постигане на целта им .

Другия тим , с когото осъществихме връзка е Setsail на Валентин Оеру , който ни сподели много интересна информация около своето участие в D-MARIN ORC WORLD CHAMPIONSHIP 2019 ….. Днес , 10 членния екип който ще вземе участие в състав: Valentin Oeru , Massimo Bortoletto, Lorenzo de Felice, Corina Drugan Cobianu , Mihai Matei , Antonio Eram , Laurentiu Matache , Bogdan Hrehorciuc , Victor Fulicea , Mircea Maiorescu заминава за Атина , където ще проведе 3 дневни тренировки и ще се включи в гонката Olympic Triangle която е в събота от 11 часа . В неделя – 26 май екипажа ще отплава към Шибеник , Хърватия . На 30 ще текат вече последните тренировки на екипа преди стартовете на 2 юни . Интересния Международен екипаж на Сетсейл включва представители на Румъния и Италия – в лицето на Massimo Bortoletto и Lorenzo de Felice , като Massimo е 9 кратен – Световен шампион на Farr 40 . След завършване на регатата лодката ще се върне в Румъния за предстоящи регати и в края на септември ще отплава за участието си на Middle Sea Race в Малта .

Нашата медия очаква информация и за третия румънски тим на яхта My Way със шкипер Ciprian Mihai Onose .

Снимка : Catalin Corduneanu