И неблагоприятните метеорологични условия не помрачиха желанието на ветроходците да се състезават ……..

24 май , посрещна състезателите в регата Варна Ченъл къп с постоянен дъжд , който не промени тяхното желание да се състезават в първия ден . Така около 11 : 15 часа , след Парада  на балоните с букви  от няколко яхти , започна стартовата процедура . Класовете бяха разделени на бързи и бавни лодки .

В групата на бързите (ORC A и IRC 1) надпреварата се водеше между Petra , Krone 1, LZ yachting 1991 и Oxygen . В първата гонка поведе Petra (Никола Дуков, ВК Понтос Варна), но в следващите две гонки бяха наказани за фалстарт и за инцидент на наветрения знак. Така те предоставиха възможност за победа на Oxygen на Демир Иванов и Windwalker (Александър Александров, ЯСК Несебър 2009).
В клас ORC B , ORC C и ORC D до този момент водят Wasabi (Валентин Николов, ЯК Черноморец Бургас ) , Srebrena (Димитър Филипов) и Odesoss (Калин Георгиев). В края на деня бяха проведени по 3 успешни гонки за всички класове .
Днес в 11:00 ч. предстои най-атрактивната част от регатата – гонките в канала Море-Езеро. Местата от които може да се наблюдава това са алеята на кв. Аспарухово – Южен бряг и Морска гара Варна – пешеходна зона.
Шестото издание на регатата Варна Ченъл къп се организира от яхт клуб Бавария яхтс Варна, СК Лазур Варна, ЛЗ яхтинг 1991 със съдействието на Община Варна и кмета Иван Портних и с традиционната подкрепа на Хотел и казино Черно море. В регатата участват 250 ветроходци на борда на над 35 яхти от различни класове , представители на България и Румъния .

Временни резултати :

Предварителни резултати от гонки в залива през ден 1 от Варна ченъл къп 2019