Само ден след края на D – Marin ORC World Championship 2019 , получихме интервю и от яхта Irony ……

Изпратихме запитване и до шкипера на втората румънска яхта Irony – Каталин Кордунеану , с въпроса какво е неговото мнение за регатата и по-специално дали се чувства удовлетворен от тяхното представяне в нея . Малко предисловие преди това ….
Яхта Irony на Mojo Yachting Club бе първата яхта отплавала към Шибеник , Хърватия в периода около 20 май , управлявана от студенти на ветроходния клуб . 
Част от екипажа заедно със шкипера Catalin Corduneanu , пристигнаха на 31 май в Хърватия .
Състезателния екип на яхта Irony се състои от : Mitja Beltram, Vlad Rapisca, Andrei Cracea, Andrei Ionescu, Bogdan Stanciu, Alex Georgescu, Gabi Chimisliu, Eliza Ecobici, Cristi Grosu, Octavian Arnautu . Това е редовния тим , който клуба използва в международни състезания , плюс треньора на екипа – Mitja Beltram . Яхтата беше единствената от румънските представители , която попадна в Коринтиян клас , където те завършиха на 18 място и под номер 38 в общото за ORC B клас , класиране …..
Публикуваме информацията , която Каталин Кордунеану , сподели за нашата медия :
“За нас целта беше да натрупаме опит и да се насладим на ветроходството, което и направихме. Ние бяхме на борда с Митя Белтрам като треньор, който ни помогна да се развием като екип. Плавахме тук срещу много добри моряци, а това също беше много интересно – да видим други професионалисти “на работа”. Състезанието беше много добре организирано, вятърните условия бяха чудесни, ние плавахме от 0 до 25 възла заедно , тази седмица. Имахме лош късмет в едно от крайбрежните състезание, някои проблеми с руля и трябваше да се откажем, но в крайна сметка сме много доволни от участието си тук. Яхтата отплава вчера за Румъния, ние останахме за днес …. ”

Нашата медия благодари за съдействието на екипажите и техните шкипери от Румъния !

Източник : Каталин Кордунеану
снимки : Yacht Irony ; D-Marin ORC World Championship 2019 ;