С ВЕТРОХОДНО ПЛАВАНЕ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ ЩЕ НИ ИЗНЕНАДАТ ДЕН ПРЕДИ ПРАЗНИКА НА ВАРНА ОТ “В/А Кор Кароли” ……

За втора поредна година варненци и гости на града ще могат да наблюдават феерия от ветроходни яхти по лунна морска пътека ден преди навечерието на празника на Варна. Флотилията „под ветрила” ще плава на 14 август 2019 г. (сряда) от 20:00 ч. до 23.00ч. във Варненския залив в организирано ВЕТРОХОДНО ПЛАВАНЕ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ. В плаването ще се включат над 25 ветроходни яхти, като тази година се присъединяват яхти и от Бургас, които идват за участие в регата Кор Кароли.
Инициативата за ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние е на „Ветроходна академия Кор Кароли“, като плаването е любителско и целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия ще плава от залив Романтика (срещу Фара на Пристанище Варна) до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.
Повече информация за събитието и конкурса можете да научете на: FB/@CorCaroliSailingAcademy, https://www.facebook.com/events/486677338760752/ и www.corcarolisailing.org/full_moon/

Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“.
„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“

ИЗТОЧНИК И СНИМКИ : “В/А Кор Кароли”