Дни след края на National Championship of Romania , емоцията продължава да държи участниците …….

Броени дни след края на това интересно и “силно” състезание за Румъния , нашата медия потърси връзка с другия голям клуб участвал в надпреварата – Mojo yachting club , който разполага с 5 състезателни яхти – Irony , Nemo , Mojo, Freya , Harmony , които се впускат в надпревари , както в страната така и в чужбина ….
Първоначалната ни идея беше да разговаряме с представителите на няколко от яхтите, но поради техните ангажименти не успяхме да се свържем. Представяме на вашето внимание Каталин Кордунеану, капитан на яхтa Irony:

„Този сезон Националното първенство на Румъния беше много стегнат, особено в клас Б, където всички резултати от състезанията бяха решени за няколко секунди. Успяхме да съберем в яхта Irony същия екипаж, с който плавахме на ORC Worlds в Хърватия , и това беше голямо предимство за нас – опитът на това състезание ни позволи да се развием като моряци и да плаваме по-добре като отбор. Завършихме на 2-ро място в клас Б, но мисля, че първите 4 отбора (поне) можеха да си променят местата по всяко време. Много аплодисменти за нашите състезатели, голяма благодарност на Yachting Club Mojo (както казах по време на церемонията по връчването на наградите, това беше усилие на клуба), много благодаря на нашите спонсори Water Systems и Digital Atelier за подкрепата и специални благодарности на нашия треньор Митя Белтрам – Вие сте най-добрият! За нас сезонът още не е приключил, предстоят ни още 2 състезания – Limanu Channel Cup и NauticLine Match Race … очаквайки още по-добри резултати там …… ”
Romania National Championship Alpha Bank Etapa 1 и 2 се състоя в периода 13 -29 Септември 2019 година в Акваторията от Ефорие Норд до Лиману , Мангалия . В надпреварата се включиха 32 екипажа . За периода бяха проведени 9 гонки за всички класове – ORC A, B, C от тип offshore и windward/leeward . Организатори на мероприятието са : As. C.S. Black Sea Competition & Black Sea Magic (LifeHarbour Limanu) , под егидата на Federatia Romana de Yachting .

Снимки : Mojo yachting club