Часове делят яхта Сетсейл от старта на тяхното плаване до Малта за регата Rolex Middle sea race 2019 , Quebramar тръгват в понеделник …………….

След броени часове красивата “червена” румънска лодка Сетсейл , ще поеме по дългия път към Валета , където след 14 дни ще стартира 40-то издание на регата Rolex Middle sea race . Яхтата ще спре за кратко в Атина , след което ще се отправи директно за Малта , сподели за Яхтинг инфо нейният шкипер – Валентин Оеру . Екипажа , който ще се състезава на регатата се състои от 10 души , 6ма от миналогодишното издание и 4ма нови . След края на регатата на 27 Октомври , Сетсейл ще поемат отново пътя за дома – Лиману …….
Нашата медия осъществи контакт със шкипера на другата румънска лодка – Quebramar , Юлия Фуличеа от която разбрахме , че лодката ще отплава в понеделник , рано сутринта от Лиману водена от Victor Fulicea , Cristi Ghelner – шкипер на Симина , Anca Sova , Bogdan Ghiga , всички част от многобройния екипаж , който се състои от 11 души – 4 жени и 7 мъже . Интересен факт е преобладаващата смесица от различни професии на лодката – 3ма архитекти , 1 адвокат , 1 редактор , 1 зъболекар и ИТ момичета и момчета . Поради късното пристигане на голяма част от екипажа на 16 Октомври , лодката няма да участва на гонката Coastal race , която е насрочена за 16 Октомри в ранните часове на деня . Предоставяме на вашето внимание , какво ни сподели Юлия Фуличеа – шкипера на яхта Кебрамар :
” Това е първото участие за някои от нас, но не за всички: Виктор и Кристи Гелнър плаваха по 2 години в посока Ерос, Дана Волошевичи, Космин Апреотесей (проповядване) и Богдан Хрехорчюк плаваха миналата година на „Сет сейл“. За останалите това е първият път. Някои от нас се състезаваха на лодки като деца – Оптимист, Лазер и 470. Цезара Драгомир, Анка Сова, Андрей Теодореску, Богдан Бабичи и аз. Ние имаме ограничен опит в офшорите като екип, но с нетърпение очакваме да имаме своята възможност . Като цел, ние планираме да бъдем в безопасност и да дадем най-доброто от себе си ! ”
Сетсейл ще стартират в клас ORC Class 3 , IRC Class 4 . Кебрамар са в ORC Class4 .
Около 125 екипажа са регистрирани за участие в надпреварата от 23 страни – Aвстралия, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Латвия, Малта, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Обединеното кралство и САЩ. Състезанието Rolex ще започне в събота, 19 октомври 2019 г., а финалната церемония по връчване на награди ще се проведе в събота, 26 октомври 2019 г.

За допълнителна информация, моля посетете www.rolexmiddlesearace.com

Известие за състезание : https://dox.abv.bg/download?id=35d473dfbb# – Линк за сваляне